Co sądzicie o takiej Octavi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • micnur
    Ambiente
    • 2008
    • 109

Zamieszczone przez giiiienek
    To co mam tą jezdzic aż sie rozsypie? Czyli według ciebie jeśli miałbym kupić np. OC1 2005r 80tys km (oczywiscie sprawdzone) to lepiej zostać przy mojej starej 1999r ? A jesli nawet bym kupił OC 2 to i tak trzeba liczyć pakiet startowy. A i nie chce zmienić dla lepszego rocznika tylko dla lepszego stanu (bo zazwyczaj im nowszy sam. tym lepszy stan podkreślam zazwyczaj nie zawsze)

Wybacz, z całym respektem, ale mam wrażenie, że zacząłeś temat mając już wyrobione zdanie. Większość tutaj zebranych poradziła Ci abyś raczej nie zmieniał samochodu, podając rożne racjonalne powody.

I tak zrobisz jak będziesz chciał... i wcale nie sugeruj się jakimś tam forum internetowym
    Mam nadzieję, że będziesz zadowolony z dokonanego wyboru.

Pozdrawiam
    Michał

Komentarz

• Big
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6389

To co mam tą jezdzic aż sie rozsypie?
      Giiiienek, ale nikt nie mówi ci abyś tak robił
      Większośc z nas, w tym ja, namawia cie do zakupu O II zamiast O I. Proponowałbym zatem zamiast za O I (która jest konstrukcja juz dośc wiekową) rozejrzec się za O II z np. 2004 r. Powodów takiego myślenia nie bedę powtarzał, gdyż podałem je wyżej .
      Także nie gorączkuj się tak bardzo. Zrobisz oczywiście jak chcesz bo to Twoje życie i Twoja kasa, ale skoro pytasz o radę, to ci ją dajemy, a że mamy inne zdanie w tym temacie... no cóż sam o nie prosiłeś
      Czarny Elegance

Komentarz

• imitech
        Drive
        • 2008
        • 47

Zamieszczone przez Big
        rozejrzec się za O II z np. 2004 r.
        i to jest właśnie największy problem... bardzo ciężko znaleźć sensowną używaną O II.
        Czyżby dlatego, że to po prostu dobre samochody są?... :roll:

Komentarz

• giiiienek
          Ambiente
          • 2007
          • 242

TO jaka OCT2 polecacie z jakim silnikiem ?

Komentarz

• Big
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6389

Skoro, jak widze, polujesz na diesla, to najlepszym dla ciebie silnikiem w O II bedzie 1.9 TDI choc mozesz spróbować poszukać też 2.0 TDI. Z benzyniaków z interesujacego cię rocznika (2004) poleciłbym chyba 1.6 MPI - dobra i sprawdzona jednostka, choć moze nie specjalnie mocna.
            Czarny Elegance

Komentarz

• Orełek
              Classic
              • 2008
              • 30

Mi nie chodzi o skok technologiczny, Tylko ze w mojej bede miał sprzęgło do roboty turbina jeszcze nie była robiona wiec tez pewnie padnie przy zawieszeniu nic nie robiłem to tez już będzie siadało. I chodzi tylko o to ze nie chce inwestować w niego bo to już nie ma sensu .
              A skąd wiesz co w tym aucie trzeba będzie robić? Przebieg 98kkm na 99% jest nieprawdziwy. Moja żona jeździ Octavią dieslem (salonówka) w zasadzie tylko do pracy i na zakupy, sporadycznie (2-3 razy w roku) gdzieś dalej. Auto jest z 2004 i ma przebieg niemal taki sam (90kkm) - a jest rok młodsze. Szansa, że Niemiec, gdzie jest od pyty autobahnów ma taki przebieg jest naprawdę nikła. A w takim przypadku nie wiesz ile to auto przejechało, kiedy był robiony rozrząd (czyli musisz na wszelki wypadek zrobić zaraz po kupnie), itd. Swoje auto znasz i to jest jego wielki plus. Silnik 90hp jest naprawdę niewysilony i 280kkm to nie jest kres jego możliwości.
              Orełek
              ---------------------
              Altea FR BMN++ , Octavia ASZ+

Komentarz

Pracuję...